2006-08-03

sziget

sajnos évről évre rosszabb és rosszabb a helyzet. ahogy a hvg beszámol róla, egyelőre úgy néz ki, hogy idén nem lesz hiv-szűrés a sziget fesztiválon. kár pedig, mert valóban nagyon népszerű volt a szűrőhely, nagyon sokan tudtak ott információt szerezni, anonim szűrést végeztetni. az egészségügyi minisztériumban nyilvánvalóan nem értenek egy szót sem az egészből. lesz nagy csodálkozás, amikor hirtelen megugrik a fertőzöttek és az aids-betegek száma. "nahát, nahát, ezek honnan kerültek elő?" - kérdezik majd a szemüveges bácsik a minisztériumban. közben pedig csak kellett volna évente szaros két milliót adni szűrésre. de nem baj, mert így legalább nincs magyarországon hiv-probléma. amiről nem tud az minisztérium, az ugyanis nincs. és szerencsére ők döntik el, hogy miről akarnak tudni és miről nem.

22 megjegyzés:

Névtelen írta...

kedves Shiva,

nem ertem, hogy attol miert lenne tobb pozitiv, mert nincs szures a szigeten. szerintem ez egyaltalan nem befolyasolja a HIV terjedeset. es igaz, ha nem szurnek ki senkit, akkor valoban sokkal kevesebb regisztralt fertozottel "buszkelkedhet" az orszag.
Kulonben a szuresrol is elbeszelgethetnenk. A szures jo dolog a tarsadalomnak, de szerintem annak nem jo, akit kiszurtek :-)) ettol fuggetlenul a tobbseg megovasa miatt termeszetesen en is tamogatom a szures otletet, csak a szurohelyek kijaratanal legyen egy guillotine :-)
B.

j írta...

örömmel jelentem, hogy a dolgok mai állása szerint lesz szűrés a Szigeten.
tavaly 602 embert szűrtünk, nem volt köztük pozitív, remélem minimum ennyien lesznek az idén is.

én végig ott leszek

Névtelen írta...

Hát... elvileg annak is jó a szűrés, akit kiszűrtek, sőt. És elvileg szűréssel kevesebb hiv-fertőzött lenne, mint szűrés nélkül, merthogy egy kiszűrt pozitív már nem fertőz tovább, szemben a kiszűretlen pozitívval. De aki úgy érzi, hogy azóta pokol az élete, amióta kiszűrték, annak tényleg nem érdekes az elmélet. Azért ha ott lennék, elmennék.

Névtelen írta...

ez igy van. fogalmam sincs a mai napig miert mentem el szuresre, mindenesetre a tarsadalom szempontjabol biztos hasznos volt, bar nem tudom mennyire fertoztem volna meg barkit is, de igy biztos nem fertozok meg senkit. Cserebe kaptam egy szar eletet... (es halalt)
Eljen Rákosi Elvtárs!
B.

Névtelen írta...

Minden relatív, B. Egy csomó olyan dolog van, amikből ha muszáj lenne választanom, gondolkodás nélkül a hiv-et választanám.
És szerintem "cserébe" esélyt kaptál arra, hogy megérd azt a napot, amikor gyógyítható lesz. Rákosi meg már nem is él, pedig negatív volt :)

Névtelen írta...

anyu, igazad van. tenyleg van egy csomo rosszabb dolog. csak az ember hajlamos mindig a johoz hasonlitani... raadasul en nem valasztottam, hanem ez lett.
apropo, a nemet forumon egy nagyon erdekes es szomoru feljegyzes olvashato. egy orvos irja magarol, hogy allitolag pacienstol kapta el... www.lhiving.com/forum-on lehet errol olvasni.

Névtelen írta...

az alairas lemardt

B.

Névtelen írta...

kedves B.

nevetséges vagy. az összes fórumon meg lehet ismerni az írásaidat. csak te írsz így.

szerintem felesleges a guillotine a kijáratnál. csak a te kedvedért nem éri meg a felhajtást. nekem egyébként magyarországon is több orvos ismerősöm is van aki pozitív. és azt, hogy honnan kapta el az ember, azt nem nagyon lehet ugye tudni. még te sem tudod.

furcsa, hogy azt meg közben tudni véled, hogy te nem fertőzöl meg senkit. biztos nem fekszel le senkivel:-))) de ez sem biztos ugye... elmosódik a határ a történetek és a valóság között.
:-) ez nem opportunista infekció, de talán gyógyítható.

azért szerintem jó, hogy elmentél tesztre, hisz ahogy elkaptad (gondolom nem transzfúzió vagy nozokomiális fertőződésről van szó), ugyanúgy simán még megfertőzhettél volna másokat, tudatlanul. talán anyu is erre gondol.

a halált nem most kaptad, de minden nappal közelebb kerülsz hozzá. sajnos ebbe nem tudsz beletörődni. az élet pedig nem szar, szar az majd csak később lesz.

G.

Névtelen írta...

Azért se ugrok :) (Bevállalás-témában teljességgel meggyőzhetetlen vagyok, B., G. és minden más betű :D)
A hiv-fertőzötteknek nem keletkezik egyen-agyuk: az egyik küzd, a másik magába roskadva várja a véget, az n-edik új életet kezd, az n+1-edik bioámokfutó lesz. De szerintem kivétel nélkül mindenkinek megváltozik az élete a pozitív teszttől- és kívülről nem látni olyan nagy különbséget köztetek: a maga módján minden kiszűrt el van keseredve. Nemrég futottam bele egy külföldi tanulmányba, ott egy más jellegű szűrésről volt szó, de a szűrés hátrányai közt első helyen említették, hogy "hosszabb a betegségtudatban eltöltött idő azok számára, akiknek a helyzete kilátástalan". Lehet azt mondani, hogy a hiv nem is annyira kilátástalan, mint ahogy B. látja, de mostanában még a hiv-negatívok közt is csak hébe-hóba látni egészséges optimizmust. Biztos valami országos génhiba.

Névtelen írta...

na tessek, mar megint jol leszurtak, mar sehova se irhatok. egyebkent, igy van, miota tudom 2x fekudtem le valakivel, es extrem ovatosan, gyakorlatilag erintkezes nelkul :-) tok jo, nem? :-)) persze tudom, hogy nem kene egyaltalan lefekudnom senkivel, es remelem ezt valahogy sikerul is megvalositanom, akkor teljesen artatlanitom magam, es legalabb annyit elmondhatok, hogy a szures a tarsadalom szempontjabol jo volt :-) ez is valami...

Egyebkent anyunak igaza van, minden pozitiv embernek megvaltozik az elete, csak mashogy, es nincs ket egyforma ember, akik ugyanugy dolgozza ezt fel, es ugyanugy reaglanak ra.
B.

Névtelen írta...

B. :
te persze a feldolgozás szempontjából extrém különleges vagy.

az érintkezés nélküli szex nagyon biztonságos. a "gyakorlatilag" érintkezés nélküli szex nem annyira... vigyázz jobban. tudom, hogy közben meg aggódsz.

mi ugye nem tudjuk itt, hogy a "gyakorlatilag" nálad mit jelent. hiszem a saját megfertőződésed is ilyen körülmények között történt: "gyakorlatilag" extrém óvatosan, szinte ... nem is értjük.

G.

Névtelen írta...

Gyere hozzám irkálni, B., örömmel látlak, meg akarom nyerni a versenyt :)

Névtelen írta...

én ezzel a meghívással óvatosabb lennék. B.-t csak és kizárólag a pesszimista, öngyilkosságra buzdító, mindenfajta bizakodást és gyógymódot tagadó írások érdeklik.

de megér egy próbát.

G.

Névtelen írta...

Ó, hát a kéjgyilkosokról is mindig azt mondják utólag a szomszédok, hogy pedig jóravaló, csendes embernek ismerték... mit lehet tudni, mi rejtőzik B. zord billentyűje mögött (még az is lehet, hogy remek örökzöld-gyűjteménye van neki, akkor pláne kedves leszek hozzá). Különben se vagyok félős, legalábbis írásban, neten nem nagyon vernek meg senkit :)) Egyszer sokat beszélgettem egy sátánista sráccal, mondtam is neki, hogy ha élőben találkoznánk, nem is találkoznánk, mer hanyatt-homlok menekülnék előle, a külsejénél csak az adatlapja rémísztőbb.

Névtelen írta...

G. nem szeret engem, es a szavaimon lovagol, azokat a megjegyzseseimet meg nem olvassa el amik nem olyan pesszimistak :-)) en egy jokedvu vidam ember vagyok, csak jol titkolom :-)
anyu koszi a meghivast, majd megyek :-)
G. neked megigerem, hogy soha tobbet nem szexelek eletemben, de csak a te kedvedert :-)

Névtelen írta...

B: mi azt hittük rossz a kedved. ejnye,
nahát,
nagyon örülök, hogy valójában jókedvű vagy, minden okod meg is van rá: erről papolunk neked különböző fórumokon hónapok óta, te meg csak azzal jössz, hogy elcseszett élet ... ugy látszik nem volt hiábavaló a sok segítség, mégis fogékony lettél rá és jó úton haladsz. a jókedv ennek az egyik legjobb jele.

most egy kicsit mosolygok ezen. de összességében: unlak már nagyon.

G.

shivamantra írta...

menjetek szigetre helyettem is, én nem leszek itthon.

Névtelen írta...

nem értem sajnos.

G.

Névtelen írta...

ugy ertettem, hogy szar az elet, mert meg minden szar tetejeben engem is kell neha itt olvasnod :-))
szigetet megnezzuk helyetted is shiva
B.

Névtelen írta...

áááá értem már.

nos, az én életem nem szar, nagyon messze van a szartól. eltekintve, hogy el kell tényleg olvasnom. de egyre inkább csak szórakoztat, amit írsz, így már ez a szar sem marad nekem :-(

G.

Névtelen írta...

hat ennek orulok, mar nem megyek senkinek az agyara?? ez nem lesz igy jo... :-)

Névtelen írta...

És hogy az eredeti témánál maradjunk...

VAN HIV SZŰRÉS A SZIGETEN!!!! :))

Aki kinn van menjen el!! :)
Komolyan...