2006-08-27

opportunista 4

még több opportunista fertőzés! és még távolról sem értünk a végére. ezek a protozoonok által okozott fertőzések. a protozoonok egysejtű élősködők, amik egészséges immunrendszer mellett nem okoznak semmi gondot (vagy csak ritkán és kicsit), de a hiv-fertőzés miatt leromlott immunrendszer nem képes hatékonyan védekezni ellenük. a képen a pneumocystis jiroveci. az nagyon gonosz dolog.

19 megjegyzés:

shivamantra írta...

na, látom-e az új avataromat? miért nincs jobb dolgom ennél?

any írta...

Nagyon vihogok :) Szép lett. Remélhetőleg a fórumomon is viszontlátom hamarosan :)

any írta...

Jóvan, ő kezdte, a blogtulaj... mi csak nem hagytuk itt árválkodni... :)Hát ja, helyezd át a szakmai posztot holnapra, ide meg tedd be a gruffacsórt, az mindig beválik... :)

shivamantra írta...

namost azt nem értem, hogy miért látszik a hangié itt, és miért nem látszik az enyém a hanginál. miért? miért?

any írta...

Szerintem meg a te blogod a ludas, Hangi. Mer neked régi ócska verziód van, igaze? :D:D:D (Itt tudok kommentet törölni, ott nem. Itt van idegesítő figyelmeztetés, ott nincs. Itt benne van a profilban a kép, ott nincs benne. Itt tudok linkelni, ott nem tudok - mondjuk ez régen is így volt :D)

shivamantra írta...

migrálj. a te bloggered egy elavult, ócska tragacs. az én bloggerem csillivilli, szép, új endzsin. (csak használni nem tudom.)

any írta...

HEHEHEHE :)))) kell a francnak, mi? :D

Névtelen írta...

haggyatok békibe. aszittem három lépés, erre csak kettő. átvágott a blogger. de még visszakapja. lenyugszom és olyan sablont csinálok, hogy majd köpni-nyelni nem tud. vagy simán törlöm az egész szart, ha nagyon kiidegel.

Névtelen írta...

Sziasztok!

Szerintem a hozzászólások szóljanak az alaptémáról és ne az avatarokról.
Shiva! Jó, hogy feltetted a protozoonok opportunistákat, hiszen ezek szinte a leggyakoribbak és nagyon kellemetlenek tudnak lenni. Én mondjuk ezzel kezdtem volna a témát. És még közel sincs vége az opportunista fejezetnek...
A PCP-nél még van más kezelési módszer, a prevenciós, arról is kellene írni, mert az gyakoribb...

shivamantra írta...

egyrészt igazad van, másrészt természetsen mindenki azt ír, amit akar. attól lesz színes a világ.

Névtelen írta...

figyelj anonymous:
szerintem teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben vannak az opportunista fertőzések. ezen nem fog múlni semmi. vagy te miért kezdted volna a protozoonokkal?

ha figyelmesen olvasol, meglátod, hogy még a prevenciós kezelésről is írt a mi shivánk (misivánk:-). idemásolom neked, mert sajjnos nem olvastál figyelmesen:
200-as CD4-es érték alatt javasolt a profilaktikus kezelés megkezdése, hogy a tüdőgyulladás ne alakulhasson ki...

jaa, és szerintem ez a blog szóljon arról, amiről shiva akarja. nekem nagyon tetszik, hogy itt nemcsak vak üres áltudományos okoskodás folyik, hanem emberek beszélnek egymással. kapcsolódj be te is.

K.M.

any írta...

Igaza van. De azért irkáljak nyugodtan, mer így mégis színesebb. Na most erre mit mondjak. Inkább nem mondom.

shivamantra írta...

hát igen, mert hiszek a demokráciában. nem gondolom, hogy a protozoon fertőzések jelentőségéből bármit levonna, ha itt az én avataromat dícsérgetjük (avagy nem), de SZIGRÚ értelemben igaza van anonnak, amikor azt mondja, hogy itt, kérem, a protozoonokkal kellene foglalkoznunk. nna.

any írta...

Szigorú értelemben hogyne. De én nem látok abban semmi kivetnivalót, ha egy hiv fertőzöttel hiv-körön kívül eső témáról beszélgetek. Abban meg pláne nem látok kivetnivalót, ha egy hiv fertőzött úgy éli a (netes és nemnetes) életét, ahogyan bárki más, és mondjuk olyan gyerekes dolgokkal foglalkozik néha, hogy mit tud kihozni a honlapjából. Szerintem ez a normális. Nna.

Névtelen írta...

Na akkor. Nem gond, hogy másról is beszéltek, sőt...csak megijesztett, hogy rákattintok a protozoonokra és hirtelen más ugrik ki:) Azt hittem rossz helyen járok:)
Én is szeretem Shiva írásait, és már bekapcsolódtam a dologba, talán előbb is mint Shiva, sőt őt magát személyesen is ismerem.
A protozoonok a leggyakoribb opportunisták, de a sorrend mindegy, ez kétségtelen.
Én is bekapcsolódtam már a beszélgetésbe, nem egy helyre írtam, de szerintem nem áltudomány volt, hanem komolyabb orvosi írás.
A profilaktikus kezelést valóban nem figyeltem, mert már olyan sokat írt ide Shiva, de akkor semmi gond, ha van anyag.

Névtelen írta...

én nem ismerem:-)))
mondd el.

K.M.

any írta...

Hihhhi :))))) Mondd el, kérünk szépen... :D

shivamantra írta...

gondolom, elfelejtette a poént... most meg hallgat.

any írta...

(Eleve elrontotta. Mer úgy van, hogy Két avatar utazik a vonaton... Hangi egy női Pap Jancsi :D)