2006-06-09

vadászok

egy baráti beszélgetés kapcsán felmerült a "vírusvadászok" kérdése. a hír néhány hónappal ezelőtt terjedt el az interneten és főleg a bulvárújságokban. a bbc elég pontosan bemutatja a helyzetet ezen az oldalon. vírusvadásznak nevezzük azokat a többnyire fiatal meleg férfiakat, akik szándékosan keresik a hiv-fertőzést. védekezés nélküli szexet keresnek hiv-fertőzöttekkel, hogy elkaphassák a vírust. állítólag azért, hogy ezzel is demonstrálják meleg identitásukat.
a bbc riporterének vizsgálódásaiból kiderült, hogy azért ennek a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja. sokkal inkább fantáziákról van szó, semmint valós szándékról vagy pláne tettekről. az emberek túlnyomó többsége sem megfertőződni nem akar, sem pedig nem akarja továbbadni a vírust, sőt.
az viszont valóban létező jelenség, hogy a jobb gyógyszerek és a félresiklott felvilágosító kampányok (pl. magyarországon, ahol unásig halljuk, hogy nincs hiv-probléma, de nincs ám!) miatt az emberek hajlamosabbak sokkal könnyelműbb szexuális kalandokba keveredni, és nem veszik komolyan a védekezést. pedig gyógyszerek ide, gyógyszerek oda, a hiv-fertőzés nem tűzoltómajális.
vettél ma már óvszert?

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ma még nem vettem, itt a munkahelyi büfében nem lehet kapni.
De ugye azért nem leszek beteg? :)

shivamantra írta...

és mi van a bürószekszszel? az már kiment a divatból?

Névtelen írta...

(Nekem most az a hülye vicc jutott eszembe, hogy Persze, van rajtam, mindig, csak akkor húzom le, ha hugyozok vagy kefélek...)

Meg az is eszembe jutott, hogy milen kis hülye voltam fiatal munkaerő koromban, csak lestem, mikor mondták, hogy azér jár be olyan sokat a kolléganő a főnökhöz, mert a szeretője - hát mind a kettő házas volt!!! (Már nem vagyok iyen kis hülye.)

Névtelen írta...

Én tök naiv vagyok.
Frankón szexelnek az emberek a munkahelyükön, vagy ezek csak képzelgésekben szereplő vágyak?

shivamantra írta...

az emberek MINDENHOL szekszelnek.

Névtelen írta...

hát, pannika, igen. :)

és ma még nem vettem, nagy tételben rendelem hollandiából. :)