2006-06-17

ülök

ahogy itt ülök a századik órányi megbeszélésen egy gyógyszergyárral, és arról folyik a szó, hogy milyen gyógyszereket és vakcinákat fejlesztenek a közeljövőben (és a távolabbiban), megint egyszer felmerült bennem a kérdés, miért is lenne érdeke a gyógyszergyáraknak, hogy meggyógyuljunk a hiv-fertőzésből? ha olyan vakcinát sikerülne kidolgozni, amivel örökre eltüntethető a vírus a szervezetből (és újabb húsz év alatt megszűnne a hiv általában), az sok milliárd dollárnyi/eurónyi veszteséget jelentene a gyártóknak. ezrek élnek abból, hogy én hiv-fertőzött vagyok. egy csomó munkahely.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

na ja, rohadt egy világ....

Névtelen írta...

És szerinted ez valós szempont a kutatások és a fejlesztések ütemezésekor?

Névtelen írta...

Egy csomó mindenről jobb nem tudni. Mármint hogy min múlnak a dolgok. (Egész komoly emberek állítják, hogy a vízzel működő gépjármű már régen fel van találva. Csak senki nem mer vele előállni. Illetve állítják, hogy aki mégis megtette, az utána nem sokáig élt.) Még Miss World se a szépségének (meg nem is az eszének) köszönheti a koronáját. A kutatás rémes üzletág, sok pénzt kell hozzá szerezni...

Névtelen írta...

Csakhogy itt milliók életéről van szó. :(

j írta...

2 évvel ezelőtt én is ezt mondtam egy kereskedelmi rádióban, élő adásban...
így nagyobb biznisz vagyunk. ha valakibe élete végéig bele lehet tuszkolni napi 5-10 tablettát, akkor miért elégednének meg egyszeri alkalommal, egyszeri adaggal?
persze, mindenki bólogatott... az nem látszik a rádióban...

Névtelen írta...

Degáz.

shivamantra írta...

most már hazajöttem. majd holnap írok.

Névtelen írta...

szamtalan gyogyszergyarto van es amelyik kiadja a hivgyogyszert oriasit fog kaszalni es kozben piacreszesedest is szerez azok rovasara, akik "visszatartottak" a gyogyszert. eppen ezert en nem hiszek az ilyen osszeeskuves elmeletekben.