2006-06-12

grid

kaptárlakó hívta fel a figyelmemet a worldcommunitygrid projektre, nem is tudom, hogyan feledkeztem meg róla eddig. ennek keretében te is tehetsz valamit az aids elleni harcban, és segítheted a gyógyszerkutatást. a számítógépedre telepített egyszerű program a gép üresjárati idejében a szabad kapacitásokat arra használja, hogy a hiv-gyógyszerkutatásokhoz szükséges számításokat végezzen, majd a kiszámolt adatokat továbbítja a központi számítógéprendszerek felé. több szem többet lát, sok kicsi sokra megy, hangyaboly, ilyenek.
telepíts!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

A GRID érdekes elnevezés, hiszen eleinte az AIDS neve is ez volt (Gay Related Immun Deficiency). Ennek a projektnek viszont semmi köze ehez a régi elnevezéshez, gondolom, csak véletlenről van szó.

Névtelen írta...

Jééé, tényleg!
De valóban nincs egymáshoz közük. A grid úgy általában hálózatot jelent. Tessék feltelepíteni! :-)

Névtelen írta...

Pedig akartam is szólni, csak azt felejtettem el, hogy kinél olvastam róla... :)

Névtelen írta...

Én aznap telepítettem fel, amikor megtudtam, hogy pozitív vagyok. Igaz, kb akkor is lehetett róla először olvasni itthon. Aztán - tudom, ez nem igazán helyes - feltettem olyan gépekre is, ami nem az enyém, de tudom, hogy sokat van bekapcsolva, és a gazdája semmit nem tud a számítógépről.
Remélem, teszünk valamit a jó ügy érdekében vele.

shivamantra írta...

hát ez véletlen, ja.
mindenkinek reggel válaszolok, mert már éjjel van, és most estem haza.

Névtelen írta...

Nincs mit köszönni a kilinkelésen! :)
Írj szorgosan!