2006-05-01

kiegészítők

sokan, sokszor kérdezik tőlem hiv+-ok, hogy milyen táplálék-kiegészítőkkel lehet megőrizni az egészségünket és minél tovább megmaradni gyógyszer nélkül. a közelmúltban találkoztam egy barátommal, aki már sok éve hiv+, és bár szed gyógyszert, mégis arra esküszik, hogy a táplálék-kiegészítőknek köszönheti egészségét és azt, hogy rendszeresen tarthat gyógyszerszünetet. én még nem próbáltam ezt a programot, csak a minap írta le nekem, de megosztom veletek itt. ha valakinek van elég ideje, türelme és pénze, valószínűleg érdemes kipróbálni, de az is hasznos, ha megkérdezel egy orvost előtte. szóval a barátom, nevezzük gedeonnak, a következő dolgokat szedi minden nap:

az alap egy valamilyen nagy hatásfokú multivitamin, nem olyasmi, amit a gyógyszertárban lehet kapni (centrum, supradyn stb.), hanem olyan, amit testépítőknek vagy sportolóknak ajánlanak. ilyeneket speciális vitaminboltokban lehet kapni vagy online is megrendelhetők. és akkor azon felül

2×1000 mg észter-c vitamin
2×400 mg e vitamin
100-200 mikrogramm szelénium attól függően, hogy a többi készítményben (multivitaminban) mennyi van belőle. a szelén ugyanis nagyobb mennyiségben (1000 mikrogramm fölött) mérgező hatású
25.000 iu béta-karotin
2×500 mg acetil-carnitin
2×1 tabletta n-acetil-l-cisztein (nac)
2×100 mg alfa-lipoic sav
2×1 tabletta gingko-biloba kivonat
1 tabletta q-10 coenzim
2×1 tabletta omega-3 sav (halolaj)

hát, nem tudom. elég húzós. emellett szedi a szokásos gyógyszerkombinációt is, de esküszik rá. mondjuk, tényleg nagyon jó bőrben van.
a fenti lista főleg antioxidánsokból áll. nagy baj talán nem lehet belőle, isten tudja. nekifutok a jövő héttől, majd megosztom veletek a tapasztalataimat.

Nincsenek megjegyzések: