2006-09-10

eltelt


eltelt megint három hónap, és hétfőn megyek vérvételre. eléggé izgulok. a régebbi eredményeimet itt láthatjátok. csináltam grafikont is, amit véres verítékkel varázsoltam ide. (anyu segített.) ezt az aidsmeds eredménygrafikon-készítő programjával csináltam. használjátok ti is!
vajon mennyi lesz? vajon kell-e megint gyógyszert szednem? jobb lenne, ha nem.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az eredményeidet nézve szerintem Te még elég messze vagy attól, hogy gyógyszert szedjél. A legutolsó eredményedben egy párezres vírusszám szerepel, és az immunrendszered laborértékei is elég stabilak. Neked még szerintem akkor sem kellene a gyógyszerszedésre gondolni, ha ne adj Isten a mostani eredményed rosszabb lenne, mint az előző.
Szóval ne aggódj, sokan szeretnének ilyen értékeket!

any írta...

Szorítok neked.

shivamantra írta...

most az van, hogy addig nem kell gyógyszert szednem, amíg a vírusszámom alacsony. ha megugrik, akkor ismét el kell kezdenem, amint az tavaly már egyszer történt. ez nem az ortodox módszer, de nekem bevált. persze az orvos javaslatára - egyedül nem próbálkoznék.

Névtelen írta...

Gondolok rád és a sejtjeidre, Shiva, remélem, minden rendben lesz!

Névtelen írta...

Shiva! Azt te is tudod, hogy a krónikus szakaszban már elsősorban a CD4 dönt a gyógyszerszedés időpontjáról és akkor ajánlják fel a kezelést, ha ez tartósan 350 alatt van. Nos, az adataidat nézve a Tied hálistennek fényévekre van ettől a számtól és a vírusod is nagyon alacsony. Elvileg meglehet, hogy megugrik a vírusszám, de akkor legalább 50.000 felé kell menjen. A vírusmennyiség pedig 500-as CD4 felett csak akkor mérvadó, ha akut szakaszban van az ember.
Mint pl. amikor először elkezdtél szedni gyógyszert, akkor valóban akut szakaszban voltál és baromi magas volt a vírusod. De nem szabad összehasonlítani az akut és a krónikus szakasz gyógyszerszedési protokollját.
Látom, hogy egy kis szünet után vissza kellett térned a gyógyszerszedésre, mert akkor a 130ezer tényleg sok volt. Az akut gyógyszerelés időpontját nehezebben tudják behatárolni, hiszen mindenkinek más a vírus set-pointja. Ezért valakinél elég félévig is szedni, míg másnak 2 évre is szüksége lehet, de átlag 1-másfél év szokott lenni.
Szerintem Neked racionálisan nézve is, egyáltalán nincs min inzgulnod.
A grafikon nagyon hasznos, de a CD4 beosztás nem teljesen méréstartományi beosztású. A vírust pedig kevésbé tudja szemléletesen ábrázolni, hiszen míg a 130ezernél csak egy kis ugrás látszik(ami valójában nagy),addig a felső tartomány(2milliós vírusszám) olyan ritka, így kevésbé szemléletes, de tudom, hogy nem Te szerkesztetted, hanem eleve adott volt.

Névtelen írta...

Megértem az izgalmat. A vérvétel előtti napokban én is mindig feszültebb vagyok kicsit, pedig nem lenne okom rá, eddig a dolgok jobban mentek, mint amire számítani lehetett.
Én is használom a grafikont, mostanában elégedetten nézegethetem egy-egy új eredmény beírása után. Megerősít abban, hogy érdemes a gyógyszert szedni.

Névtelen írta...

én is kipróbáltam a grafikont...
és fogta magát és beborult az oldal... :(((((

Névtelen írta...

szia Shiva

nagyon drukkolok neked, hogy jo legyen az eredmeny!!!!! de szerintem is eleg kis esely van ra, hogy ujra gyogyszert kelljen szedned. mindenesetre szoritok
B.

Névtelen írta...

Mikor lesz eredmény?

shivamantra írta...

holnap lesz meg az eredményem első fele: a cd4-es számom. a vírusmennyiségemet jövő héten tudom meg. köszönöm, hogy velem izgultok. és persze a sok jótanácsot is köszönöm.